Kosmetiske kontaktlinser

 

 

En kosmetisk linse er designet for å endre utseendet på øyet. Disse objektivene kan også korrigere synet, men noen uskarpheter eller obstruksjon av syn kan oppstå som følge av fargen eller design. I USA kaller Food and Drug Administration ofte ikke-korrigerende kosmetiske kontaktlinser dekorative kontaktlinser. Disse typer linser har en tendens til å forårsake mild irritasjon på innsetting, men etter at øynene blir vant, har en tendens til å forårsake noen langvarig skade. Selv om det anbefales at disse linsene ikke brukes for mye, har forskning vist seg å ha noen direkte kobling til noen former for øyet fornedrelse.

 

Teatralske kontaktlinser er en type kosmetisk linse som brukes hovedsakelig i underholdningsindustrien for å gjøre øyet synes forvirrende og vekke i utseende, trengte som oftest i skrekkfilm og zombie-filmer, der linser kan gjøre ens øyne vises demoniske , til skyet og livløs, eller selv gjøre elevene hos bæreren synes dilaterte å simulere den naturlige utseende til elevane under påvirkning av ulike illegale rusmidler. Innbukking linser dekker den hvite delen av øyet (dvs. sclera) og brukes i mange teatralske linser. På grunn av deres størrelse, disse linsene er vanskelig å sette inn og ikke beveger seg meget godt i øyet.

 

De kan også hemme visjonen som objektivet har et lite område for brukeren å se gjennom. Som et resultat kan de ikke brukes i mer enn 3 timer som de kan føre til forbigående visjon forstyrrelser. 24 Lignende linser har mer direkte medisinske applikasjoner. For eksempel kan noen linser gi iris et utvidet utseende, eller maske defekter som fravær av (Aniridi) eller skade (dyscoria) iris.

 

En ny trend i Japan og Sør-Korea er sirkelen kontaktlinser. Circle linser synes å være større fordi de er ikke bare farget i områder som dekker iris i øyet, men tonet fremtredende i den ekstra brede ytre ring av linsen. Resultatet er utseendet til en større, bredere iris. Selv om mange merker av kontaktlinser er lett farget for å gjøre dem enklere å håndtere, kosmetiske linser slitt for å endre fargen på øynene er langt mindre vanlig, utgjør bare 3% av kontaktlinser passer i 2004.

 

Nøkkelord; Kosmetiske kontaktlinser, linser, estetisk