Korrigerende kontaktlinser


En korrigerende linse er utformet for å forbedre synet. I mange mennesker, det er et misforhold mellom brytningsevne av øyet og lengden på øyet, som fører til refraksjon feil. En kontakt linse nøytraliserer dette misforholdet, og åpner for korrekt fokusering av lyset på netthinnen. Betingelser korrigeres med kontaktlinser inkluderer nærsynthet (nær eller kort sightedness), hypermetropia (langt eller langt sightedness), astigmatisme og presbyopi. Kontakt wearers må vanligvis ta sin kontaktlinser ute hver kveld eller hver par dager, avhengig av merke og stil på kontakten. Nylig har det vært fornyet interesse for orthokeratology, korreksjon av myopi av bevisst over natten flatere av hornhinnen, slik at øyet uten kontaktlinser eller briller korreksjon i løpet av dagen.

For de med visse farger mangler, en rød-farget "X-Chrom» kontaktlinser kan brukes. Selv om linsen ikke gjenoppretter normal fargesyn, gjør det noen fargeblinde personer til å skille farger bedre.

ChromaGen objektiver har blitt brukt og disse har vist seg å ha noen begrensninger med visjonen om natten selv om ikke annet produsere betydelige forbedringer i fargesyn. En tidligere studie viste betydelige forbedringer i farge visjon og pasienttilfredshet.

Senere arbeidet som brukte disse ChromaGen objektiver med dyslektikere i en randomisert, dobbelt-blind, placebo-kontrollert studie viste stor betydning forbedringer i leseferdighet over å lese uten linser. Dette systemet har fått FDA godkjennelse i USA.